Burgerhuis met bloemisterij

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuis met bloemisterij

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Onderwijzerswoning

Beschrijving

Burgerwoning, aanvankelijk in 1915 gebouwd voor onderwijzer Pierre De Wilde - De Veirman. Later herbestemd tot bloemistenwoning met oprichting van een bloemisterij achteraan. Woning volgens kadastergegevens in 1939 gedeeltelijk herbouwd en vergroot.

Halfopen burgerhuis afgescheiden van de weg door voortuintje omheind door hek op laag muurtje gevat tussen bakstenen pijlers. Woning van twee bouwlagen en drie traveeën onder pannen zadeldak. Roodbakstenen gevel voorzien van sierankers, horizontaal geleed door een samengestelde bakstenen cordonlijst tussen de twee verdiepingen. Getoogde muuropeningen waarin vernieuwd schrijnwerk, deur onder bovenlicht; vernieuwde gootlijst in kunststof. Achtergelegen bloemisterij met bakstenen schouw en waterreservoir binnen constructie in betonskeletbouw.