erfgoedobject

Magazijn

bouwkundig element
ID
85087
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/85087

Juridische gevolgen

  • is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Magazijn
    Deze vaststelling is geldig sinds

  • is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Magazijn
    Deze vaststelling was geldig van tot

Beschrijving

Magazijn uit het interbellum, gebouwd op grond van het voormalige kasteeldomein van de familie van Pottelsberghe de la Potterie in het gehucht Overschelde (zie ook Kapellendries). Grenzend aan de vroegere trekweg die parallel loopt met de Schelde. Magazijn opgetrokken in 1931 in opdracht van de Boerenbond, in 1939 en 1950 aan rechterzijde vergroot (zie kadasterarchief).

Parallel met de weg gelegen pand in ijzerskeletbouw met baksteenmetselwerk onder zadeldak in golfplaten, plint voorzien van voegwerkimitatie. Rechthoekige muuropeningen waarin gedeeltelijk bewaarde ramen met ijzeren roedeverdeling. De straatzijde telt twee poorten, waaronder houten schuifpoort, laadluik onder luifel in de tweede bouwlaag, enkele vergrote vensteropeningen.


Bron: BOGAERT C., DUCHÊNE H., LANCLUS K. & VERBEECK M. 2006: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie Oost-Vlaanderen, Gemeenten: Berlare, Buggenhout, Lebbeke, Waasmunster, Hamme en Zele, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 20n, onuitgegeven werkdocumenten.
Auteurs: Verbeeck, Mieke; Duchêne, Helena
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)


Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2023: Magazijn [online], https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/85087 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.