• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuis

Beschrijving

Burgerhuis, heden handelspand. Enige, gaaf bewaarde restant van oude bebouwing in de straat, ingeplant op de oude rooilijn. Woonhuis van vijf traveeën en twee bouwlagen met zadeldak (pannen). Volgens kadastergegevens teruggaand op een begin-19de-eeuws of mogelijks 18de-eeuws groter gebouw, waarvan het in 1849 afgesplitst werd en waarna het in 1877 in de diepte vergroot werd. Gerenoveerd. Gecementeerde en witgeschilderde lijstgevel met schijnvoegen. Rechthoekige vensters, op de bovenverdieping met doorgetrokken lekdrempels. Merkwaardige, mogelijk 18de-eeuwse, arduinen deuromlijsting met bovenlichtwaaier.

Auteurs: Verbeeck, Mieke; Duchêne, Helena