Handelspand

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Handelspand

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuis

Beschrijving

Handelspand op de plaats van een groter ouder volume, dat in 1856 werd vergroot en waarvan de huidige woning in 1890 werd afgesplitst (zie kadasterarchief).

Enkelhuis van twee bouwlagen onder zadeldak. Roodgekaleide bakstenen gevel, afgeboord door houten kroonlijst voorzien van tandlijst, op natuurstenen plint. Doorgetrokken onderdorpel in de tweede bouwlaag waarboven rechthoekige muuropeningen binnen gewitte vlakke omlijsting. Bewaarde fraaie witgeschilderde houten winkelpui getypeerd door pilasters onder hoofdgestel.

Auteurs: Verbeeck, Mieke; Duchêne, Helena