Villa Claire

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Villa Claire

Villa Claire (zie gevelopschrift in geveltop van nummer 25).

Wat verdiept gelegen vrijstaande gekoppelde tweegezinswoning in cottagestijl, gedateerd "Anno 1929" op geveltop van nummer 27, volgens bouwplan opgetrokken in 1929 in opdracht van Maurice Van Hoecke.

Opgevat als twee enkelhuizen in spiegelbeeld van telkens twee traveeën en anderhalve bouwlaag, onder snijdende schilddaken. Combinatie van lijstgevel en vooruitspringende puntgevels met overstekend dak. Baksteenbouw met lage gecementeerde en beschilderde plint, verlevendigd met witte banden en sierankers. Uitspringende risalieten met bredere venstertraveeën en trapezoïdale erkers. Portiekdeuren onder gemeenschappelijke luifel met bewaard houtwerk in vereenvoudigde neoclassicistische stijl, versierd met panelen en lijsten op klossen.

• Gemeentearchief Wetteren, Bouwplannen, II.