Beschrijving

Hoeve uit losstaande bestanddelen met deels omhaagd en beboomd erf, toegankelijk via ijzeren hekken tussen vernieuwde pijlers. Hoeve teruggaand tot de 18de eeuw. In 1849 wordt het woonhuis volgens kadastergegevens gesplitst en in 1881 opnieuw samengevoegd. In 1938 wordt het langs de straat gelegen landgebouw afgebroken en vervangen door een haaks op de straat gelegen volume ten westen van het erf.

Woonhuis van vijf traveeën en één bouwlaag onder zadeldak in Vlaamse pannen. Zijpuntgevels voorzien van aandak. Verankerde blauwgrijs geschilderde baksteenbouw op gecementeerde plint met geprofileerde daklijst onder de dakoverstek. Linker deuropening binnen rode en gesinterde bakstenen omlijsting, onder korfboogvormige ontlastingsboog op imposten met bekronende druiplijst voorzien van sluitsteen. De andere muuropeningen zijn rechthoekig en gevat in rechte bakstenen bepleisterde omlijsting. Deels bewaard houtwerk en vernieuwde luiken op natuurstenen onderdorpels.

Interieur met plafond voorzien van balkenroostering, houten deuren met paneeldecoratie voorzien van spiegelboogmotief; grote haard verwijderd. Overwelfde kelder.

Links van het hoofdvolume een lagere eind-19de-eeuwse roodbakstenen aanbouw met geprofileerde daklijst onder zadeldak.

Haaks op de straat gebouwde schuur en stal in rode bakstenen, deels recuperatiesteen. Pannen zadeldak, geknikt en met dakoverstek aan erfzijde, rechte muuropeningen onder betonlatei, zolderluik onder haakse bedaking.