Ensemble van gekoppelde dorpswoningen

Beschrijving

Ensemble van drie maal twee gekoppelde woningen, volgens gegevens van het kadasterarchief gebouwd in 1936 door landbouwer E. Lemeire. Half vrijstaande woningen in eenheidsbebouwing met voortuintjes, per twee gespiegeld en verenigd onder één diep en breed wolfsdak met kunstleien. Opgetrokken uit baksteen op een grijs geschilderde plint met per twee woningen een brede afgeknotte voorpuntgevel. Vensters met gewitte lateien. Zolderverdieping met laag liggend venster en een rondvenster in de afgeschuinde venstertravee. Overal nieuw schrijnwerk.

Auteurs: Verbeeck, Mieke; Duchêne, Helena