Boerenwoning

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Boerenwoning

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Dorpswoning

Beschrijving

Achterin gelegen boerenwoning, nu twee woningen, volgens gegevens van het kadasterarchief gebouwd in 1906 ter vervanging van een vroegere woning en in 1949 gesplitst in twee woningen. Nummer 54: huisje van drie traveeën onder nieuw pannen zadeldak, vermoedelijk tijdens het interbellum voorzien van een gecementeerd voorgevelparement met schijnvoegen en reliëfdecoratie (medaillons met strikken en florale motieven) onder de daklijst met hanggoot. Rechthoekige deur en getoogde vensters op hardstenen dorpels, onder rechte waterlijst; nieuw schrijnwerk.