Boerenwoning

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Boerenwoning

Beschrijving

Hoeve met haaks op de straat ingeplant boerenhuis en in L-vorm aangebouwd bedrijfsgebouw, volgens gegevens van het kadasterarchief gebouwd in 1906. Groen geschilderd ijzeren toegangshek aan ijzeren pijlers en gekasseide oprit tot deels verhard en met gras begroeid erf. Verankerd bakstenen boerenhuis van vier traveeën met twee aansluitende staltraveeën onder doorlopend pannen zadeldak. Gecementeerde erfgevel met schijnvoegen op een plint in imitatiebreuksteen. Getoogde deur en vensters op hardstenen dorpels; nieuw schrijnwerk en bewaarde luiken. Dakoverstek met hanggoot, boven de stal verlengd tot afdak op houten schoren. Kleine getraliede venstertjes in de achtergevel.

Gecementeerd bedrijfsgebouw van twee traveeën, onder hoog pannen zadeldak, met gevelhoge poort en rechthoekige deur rechts. Aansluitende stal onder lessenaarsdak.