Interbellumwoning met meubelatelier E. De Latter

Beschrijving

Voormalig woon- en werkhuis van meubelfabrikant E. De Latter, volgens bouwvergunning van 1936, uitgevoerd door aannemer E. Joos. Interbellumwoning, opgetrokken van gele baksteen op een bruingeschilderde plint, met twee verspringende bouwlagen en platte daken; links aansluitende brede vouwpoort met erboven sporen van de naam "E. De Latter". Plastisch uitgewerkte asymmetrische voorgevel met links het deurportaal met zijlicht en erkervormig venster en rechts een garagepoort met links aansluitend venster op de begane grond en deels overkragende bovenverdieping met brede vensters tussen betonnen dorpels; een betonnen, volgens het bouwplan oorspronkelijk boven de daklijst uitstekende pilaster op halfcirkelvormige console scheidt de bovenverdieping. Deels vernieuwd schrijnwerk.

• Stadsarchief Eeklo, Bouwvergunningen.

Auteurs: Bogaert, Chris; Lanclus, Kathleen