Villa Les Roses

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Villa Les Roses

Beschrijving

Huis in omringende tuin genaamd "Villa Les Roses". Volgens kadastergegevens werd een bestaande woning in 1923 en 1934 vergroot. Wellicht zijn de aanpassingen van omstreeks laatstgenoemd jaartal bepalend voor het uitzicht van de huidige voorgevel. Dubbelhuis van twee bouwlagen met sober opgevatte rechthoekige grondvorm en voor de bouwperiode globaal gezien met vrij traditioneel voorkomen. Afgedekt met zadeldak (kunstleien) tussen uitgesproken zijtrapgevels en voorgevel uitgewerkt als zichtgevel. Bakstenen lijstgevel met knipvoegen geleed door horizontale banden. Borstweringen met tijdseigen decoratief metselverband en vensters met schuiframen. Voordeur onder een brede opvallende luifel van ijzer met gestructureerd rood en wit getint glas in alternerende banden. Huisnaam in opschrift tegen gewit paneel boven de deur. Hardstenen gevelsteen met metalen brievenbusklep. Bovenvenster deurtravee met geometriserend loodglas.

Auteurs: Bogaert, Chris; Lanclus, Kathleen; Verbeeck, Mieke; Duchêne, Helena