Rij stadswoningen

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Rij stadswoningen

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Rij woonhuizen

Beschrijving

Huizenrij volgens archiefstukken gebouwd in opdracht van Henri Van Raemdonck naar ontwerp van 1935 van architect Louis Van Wiele (Hamme).

Negen bakstenen enkelhuizen van twee bouwlagen opgericht in seriebouw volgens repeterend schema. Zadeldak (mechanische pannen) met driehoekige dakkapelletjes. Lijstgevel met gedeeltelijk bepleisterde bovenverdieping onder brede houten kroonlijst, aan weerszij eindigend bij de manke puntgevel van de overkragende bovenverdieping van nummers 69 en 85. Liggende vensters met markerende uitspringende posten. Verdiepte deurportieken met uitspringende luifel.

• Gemeentearchief Hamme, Bouwaanvragen Damputstraat, nummer 1.

Auteurs: Bogaert, Chris; Lanclus, Kathleen; Verbeeck, Mieke; Duchêne, Helena