Burgerwoning

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerwoning

Beschrijving

Burgerwoning, volgens het kadasterarchief gebouwd in 1931. Rijhuis van twee traveeën en twee bouwlagen onder pannen zadeldak. Art-deco-getinte lijstgevel in oranjerode en bruine baksteenbouw met accentuerende geelgeschilderde elementen en op een plint van hardsteenplaten. Verdiepte rondboogdeur in getrapte bakstenen omlijsting, met luifel en bovenlicht. Originele deur met art-decomotieven. Brede venstertravee op begane grond voorzien van drielicht met typische afgeschuinde bovenhoeken, schuiframen met gestructureerd glas in de bovenlichten. Omlijste overhoekse erker op decoratief uitgewerkte console; bekroond door een ijzeren balkonhek met kenmerkende art-decovormgeving voor het dakvenster. Vensters met nieuw schrijnwerk. Overstekende houten kroonlijst op modillons en op één opvallend uitgewerkte console.

Auteurs: Bogaert, Chris; Lanclus, Kathleen; Verbeeck, Mieke; Duchêne, Helena