• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuis

Beschrijving

Burgerwoning deel uitmakend van een straatwand met minder opvallende en eenvoudiger rijhuizen eveneens uit het interbellum. Enkelhuis van drie traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (mechanische pannen) gebouwd volgens bouwplan van 1928 gesigneerd Leopold Waegeman voor R. Van Hove.

Oranjebakstenen lijstgevel met knipvoegen, beperkte verwerking van hardsteen en rode bakstenen in platte banden, in de bogen van de begane grond, in panelen onder de rechthoekige bovenvensters en in de centrale erker. De sierlijke boogvorm van de centrale erker wordt nog benadrukt door cordons en het kraagstuk. Oorspronkelijk schrijnwerk met kleine roedeverdeling in de bovenlichten. Groot deurlicht met gestructureerd glas en decoratief traliewerk, evenals de deurklink met een vormgeving in art-decostijl.

• Gemeentearchief Hamme, Bouwaanvragen Guido Gezellelaan.

Auteurs: Bogaert, Chris; Lanclus, Kathleen; Verbeeck, Mieke; Duchêne, Helena