• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuis

Beschrijving

Burgerhuis in de rij volgens het kadasterarchief van rond 1870, heden omgevormd tot winkel. Gebouw van vier traveeën en tweeënhalve bouwlaag onder een zadeldak, dat iets hoger komt dan de belendende panden. Aanvankelijk met enkelhuisopstand. Begane grond verbouwd tot handelszaak en voorzien van twee rechthoekige vensters, getoogde deur en een nieuw parement onder een aflijnend cordon. Bepleisterde bovenbouw wel nog oorspronkelijk en illustratief voor midden 19de-eeuwse burgerwoningen. Fraaie spiegelboogvormige boven- en zoldervensters gevat in een geprofileerde gestucte omlijsting. Hoofdgestel met fijn lijstwerk en centrale spiegel.

• DE RAUW E., Zo leefde Hamme, Hamme, 1983, p. 19.

Auteurs: Bogaert, Chris; Lanclus, Kathleen; Verbeeck, Mieke; Duchêne, Helena