Café Den Hooirt

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Café Den Hooirt

Beschrijving

Rijhuis van twee bouwlagen onder pannen zadeldak, volgens kadasterarchief opgericht in 1935 door brouwer Em. Cool. Voorgevel met een karakteristieke opengewerkte cafépui.

Lijstgevel van rode en gele baksteen met dieper liggende lintvoegen. Breed liggend bovenvenster gedeeld tot drielicht. Metselwerk van pui bekleed met donkerbruine rechthoekige geglazuurde tegels, een veel toegepast materiaal bij interbellumarchitectuur. Ondiepe deurportiek op typische wijze geflankeerd door afgeronde betegelde deurposten onder rechte luifel met betegelde rand. Verdiepte hogere cafépui met horizontale tracering en gestructureerd glas in de bovenlichten en het smalle zijlicht.

Auteurs: Bogaert, Chris; Lanclus, Kathleen; Verbeeck, Mieke; Duchêne, Helena