Teksten van Twee rijen arbeiderswoningen

Arbeiderswoningen ()

Twee rijen arbeidershuizen in eenheidsbebouwing, gebouwd door aannemer E. Heene in opdracht van de wolweverij Ste Peignage De Keyzer in 1923. In 1976 werden de huizen overgenomen door de sociale huisvestingsmaatschappij Meetjeslandse Bouwmaatschappij voor Volkswoningen.

Geelbakstenen gevels van het enkelhuistype met drie traveeën en één bouwlaag volgens spiegelbeeldschema, onder geknikt zadeldak met dakkapellen en daklichten; gevat tussen twee hoekpanden van twee bouwlagen met afgeknotte geveltop. Rechthoekige vensters en deuren met betonnen lateien.

Auteurs:  Bogaert, Chris; Lanclus, Kathleen; Vandeweghe, Evert

Auteurs:  Bogaert, Chris; Lanclus, Kathleen