Café Bierhuis

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Café Bierhuis

Beschrijving

Bestaande herberg herbouwd tot drankhuis in opdracht van de firma De Schepper Brouwers te Waasmunster. Gevel volgens bewaard bouwplan van 1932 met gevelopschrift "Bierhuis" ontworpen door architect A. D'Hooge (Sint Niklaas). Bouw vergund op 12.01.1933. Twee benedenvensters later gewijzigd in winkelpui. Lijstgevel in donkere decoratieve baksteenbouw met diverse metselverbanden ter accentuering van de erker en de afgeronde lisenen op de bovenverdieping. Gekleurd gestructureerd glas in de horizontaal getraceerde bovenlichten. Borstwering in grijze en zwarte granito met oude huisnaam in witte mozaïeksteentjes.

• Gemeentearchief Hamme, Bouwaanvragen Kaaldries.

Auteurs: Bogaert, Chris; Lanclus, Kathleen; Verbeeck, Mieke; Duchêne, Helena