Winkel

Beschrijving

Burgerhuis van vijf traveeën en twee bouwlagen onder pannen zadeldak, volgens kadasterarchief gebouwd circa 1843 en achteraan uitgebreid in 1866 en 1887. Naar mondelinge gegevens aanvankelijk horende bij de spinnerij "Van Looy", later eigendom van ijzerwarenhandelaar Arthur Vermeire en vervolgens van Philippe Van Puyvelde-De Wilde. Heden horende bij nummer 51 en ingericht als ijzerwarenwinkel waarvoor de pui volgens bouwaanvragen grondig verbouwd werd in 1962.

Bakstenen bovenbouw met vijf getoogde vensters en aflijnende houten kroonlijst op klossen nog oorspronkelijk.

• Gemeentearchief Hamme, Bouwplannen Kapellestraat, nummer 1.
  • Mondelinge gegevens verstrekt door Dhr. Van Puyvelde (zaakvoerder) (2005).
  • DE RIJCKE E., Geschiedenis van een spin 1923 – 1998 Tasibel nv, Bijdragen tot de geschiedenis van het kanton Hamme, VII, 1999, p. 42.

Auteurs: Bogaert, Chris; Lanclus, Kathleen; Verbeeck, Mieke; Duchêne, Helena