erfgoedobject

Stadswoning

bouwkundig element
ID
8544
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/8544
Dit erfgoedobject heeft geen erfgoedwaarde meer. De erfgoedwaarden waarom we het object opnamen in de inventaris, zijn niet meer aanwezig, bijvoorbeeld door verbouwing of sloop.

Beschrijving

Rijhuis van twee traveeën en drie verdiepingen onder een zadeldak, uit de tweede helft van de 19de eeuw. Bepleisterde en beschilderde lijstgevel in provinciale Louis-Philippe-trant. Horizontale geleding door middel van doorlopende lekdrempels, spiegel met loofwerkversiering op de borstwering der bovenverdieping en het hoofdgestel met cordon, casementenfries en kroonlijst op uitgewerkte consoles. Schouderboogvensters in een geriemde omlijsting met stucsluitsteen. Volledig verbouwde begane grond.


Bron: D'HUYVETTER C., DE LONGIE B. & EEMAN M. met medewerking van LINTERS A. 1978: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Provincie Oost-Vlaanderen, Arrondissement Aalst, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 5n1 (A-G), Brussel - Gent.
Auteurs: d'Huyvetter, Clio; de Longie, Bea; Eeman, Michèle
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)


Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2023: Stadswoning [online], https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/8544 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.