Drie gekoppelde stadswoningen

Beschrijving

Drie gekoppelde rijhuizen, net zoals de nummers 40-41 onderdeel van de gebogen gevelrij ten oosten van de decanale kerk. Naar kadastergegevens en gevelsteen, circa 1900-1901 ingeplant op een onbebouwd terrein in opdracht van Fr. Serraris, bestuurder uit Zottegem. Verzorgd ensemble van twee onderkelderde enkelhuizen, van twee bouwlagen en traveeën volgens spiegelbeeldschema, en een hoger diephuis met trapgevel en datumsteen "1900" in de geveltop. Parament van rode baksteen op een dito plint, horizontaal gemarkeerd door geelbakstenen banden én doorlopende baksteenfriezen ter hoogte van de borstwering en het hoofdgestel. Getoogde muuropeningen met deels behouden schrijnwerk. Benedenvensters van nummer 44 verbouwd tot garage en bovenvensters verkleind.

Auteurs: Bogaert, Chris; Lanclus, Kathleen; Verbeeck, Mieke; Duchêne, Helena