• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuis

Beschrijving

Burgerwoning, volgens mondelinge bron voormalige fabrikantenwoning. Fraai enkelhuis van drie traveeën, twee bouwlagen en zadeldak van 1910 in een art-nouveaugetinte stijl (zie kadasterarchief). Oorspronkelijke bouwheer niet bekend, maar herplaatste initialen "B G" in het ijzerwerk van de voordeur, mogelijk naar hem verwijzend. Woning vervolgens opgekocht door N.V. Le Lis en bewoond door één van de Nederlandse directeurs Pieter Arnoldus, nu terug privéwoning. Charmant gebouw gekenmerkt door de zwierig uitgewerkte rondboogvormige deur en vensters gevat in wit en grijs getinte bakstenen omlijstingen. Boogvelden en panelen onder de vensters opgevuld met licht en donker groene geglazuurde tegeltjes. Oorspronkelijk houtwerk met gebogen kalf.

• Mondelinge gegevens verstrekt door Dhr. Schuddinck (2005).

Auteurs: Bogaert, Chris; Lanclus, Kathleen; Verbeeck, Mieke; Duchêne, Helena