Ensemble van burgerhuizen

Beschrijving

Ensemble van drie huizen V-vormig ingeplant op de straathoek van de Meulenbroekstraat en het Kaaiplein. Uitgewerkt als twee brede dubbelhuizen met centraal één smaller diephuis met overkragende puntgevel en enkelhuisopstand, volgens kadasterarchief gebouwd in 1938. De brede poortdoorrit in nummer 23, verschaft toegang tot het achterliggende beluik nummer 25-31, 35.

Stijlvol geheel met geel bakstenen parement op een lage rood bakstenen plint, voorzien van verzorgd metselwerk in Vlaams verband geaccentueerd door zwart getinte lintvoegen. Benadrukte deurtraveeën met voordeuren gevat in tweekleurige afgeschuinde omlijstingen (van rood en groen geglazuurde baksteen) en afgeronde erker op de bel-etage. Ontwerper niet bekend, maar op basis van stijlkenmerken mogelijks toe te schrijven aan architect Louis Van Wiele (Hamme).

Auteurs: Bogaert, Chris; Lanclus, Kathleen; Verbeeck, Mieke; Duchêne, Helena