Kapel Onze-Lieve-Vrouw van Fatima

Beschrijving

Kapel Onze-Lieve-Vrouw van Fatima, aanvankelijk gelegen naast de kerk volgens de literatuur gebouwd omstreeks 1947, volgens het Liber Memorialis van de parochie Zogge aanvankelijk opgericht in 1954 in opdracht van de toenmalige pastoor Van Herzele. In 1967 verplaatst naar de huidige standplaats binnen de landelijke wijk Hooigat aan de viersprong gevormd door Moernenstraat, Vossestraat en Hooigat. Kapel gebouwd in de vorm van een vierkante open portiek met tentdak (leipannen) rustend op vier breukstenen pijlers. Gegolfd uitgesneden houten dakrand. Centraal geplaatst wit Mariabeeld op hoge breukstenen sokkel.

• Pastoraal archief Hamme-Zogge.
  • VAN BOSSCHE A., Waar men gaat langs Hamse wegen..., Hamme, 2002, p. 42-43.