Rij arbeiderswoningen

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Rij arbeiderswoningen

• is deel van de aanduiding als vastgesteld bouwkundig erfgoed Rij arbeiderswoningen

Beschrijving

Rij arbeidershuisjes volgens gegevens van het kadaster gefaseerd gebouwd door Th. Maes-Van Driessche, lijndraaier: nummer 27-31 in 1895, de overige in 1901-1902. Enkelhuisjes van twee of drie traveeën en anderhalve bouwlaag onder doorlopende pannen zadeldaken. Opgetrokken uit baksteen op een gecementeerde plint. Licht getoogde muuropeningen, enkel nummer 27, 29, 31 met behouden luiken. Merendeels vernieuwd schrijnwerk. Kleine getoogde vensters op de zolderverdieping. Nummer 33 intussen aangepast en verhoogd.

Auteurs: Bogaert, Chris; Lanclus, Kathleen; Verbeeck, Mieke; Duchêne, Helena

Aanvullende informatie

De nummers 27 tot en met 35, die voorheen deel uitmaakten van de reeks, zijn inmiddels gesloopt en vervangen door nieuwbouw.

Auteurs: Jacobs, Els