Voorlopige parochiekerk Heilige Familie

Beschrijving

Voorlopige hulpkerk van de parochie Heilige Familie opgericht volgens plan van 1955 van architect Lucien Van Kerckhove (Lokeren). Ingezegend op 17 juni 1956. Sinds 1 juli 1973, na de bouw van de nieuwe parochiekerk in gebruik genomen door parochiale verenigingen en als parochiale feestzaal genaamd Familiazaal. Eenvoudige bakstenen zaalkerk afgedekt onder zadeldak (kunstleien) met doorlopende nok boven het smallere koor. Stompe voorpuntgevel met vlechtingen op getrapt aanzettende schouderstukken voorzien van een breed centraal portaal in een accentuerende hardstenen omlijsting. Rechts een herinneringssteen aan de eerstesteenlegging op 15.8.1955. Midden boven de inkom een nis met beeld van de Heilige Familie.

• Gemeentearchief Hamme, Bouwaanvragen Petrus Van der Jeugdlaan.

Auteurs: Bogaert, Chris; Lanclus, Kathleen; Verbeeck, Mieke; Duchêne, Helena