Onze-Lieve-Vrouwekapelletje

Beschrijving

Gelegen aan een straatbocht en naast een veldweg voorbij nummer 23. Ingeplant binnen een aangelegd tuintje met twee jonge beuken op een driehoekig perceeltje. Rechthoekige bakstenen veldkapel onder overstekend zadeldak (pannen), opgericht ter "Herinnering aan het 25-jarig bestaan/ van den boerinnenbond 1911-1936", volgens opschrift op steen in het altaarfront. Voorpuntgevel met rondboogvormige deuropening afgesloten door een smeedijzeren hek met offerbus.

Gepleisterd en lichtblauw geschilderd interieur met witgeschilderd houten keperboogvormig gewelf en rode tegelvloer. Spitsboogvormige bakstenen nis boven getrapt gemetst altaar met beeldje van Onze-Lieve-Vrouw met Kind, geflankeerd door lantaarns. Boven de nis een geschilderd opschrift: "Ik ben de moeder Gods".

• VAN BOSSCHE A., Waar men gaat langs Hamse wegen ..., Hamme, 2002, p. 42.

Auteurs: Bogaert, Chris; Lanclus, Kathleen; Verbeeck, Mieke; Duchêne, Helena