Villa Matteotti

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Villa Matteotti

Beschrijving

"Villa Matteotti", volgens cirkelvormige gevelsteen in het middenrisaliet. Pittoreske stadswoning van drie traveeën en twee bouwlagen, evenals nummer 4 ingeplant op de oude rooilijn. Gebouwd in 1926 (volgens kadastergegevens), naar verluidt in opdracht van een lokale volksvertegenwoordiger die ter herinnering aan de moord op de Italiaanse socialistische politicus Giacomo Matteotti op 10 juni 1924 in Rome, zijn woning naar hem noemde. Lijstgevel die leuk oogt door de verspringende venster- en deurtraveeën en door het levendige kleurgebruik van afwisselend witte en lichtblauw geglazuurde baksteen voor banden én deur- en vensteromlijstingen. Schrijnwerk en kroonlijst vernieuwd.

Auteurs: Bogaert, Chris; Lanclus, Kathleen; Verbeeck, Mieke; Duchêne, Helena