erfgoedobject

Fliegerhorst Maldeghem

bouwkundig element
ID: 85536   URI: https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/85536

Juridische gevolgen

  • is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Fliegerhorst Maldeghem
    Deze vaststelling is geldig sinds 14-09-2009

Beschrijving

De oude hoeve, waarvan de boerenwoning nu verdwenen is, bevat nog twee vliegtuigloodsen van het vroegere Duitse vliegveld uit de Tweede Wereldoorlog, in gebruik als schuren. Het betreft in feite de zogenaamde Abstellboxen voor het onderhoud van de toestellen. Per twee gebouwde bakstenen loodsen met een houten gebint en oorspronkelijk een dak van "teerpapier". De vroegere, gevelbrede houten poorten zijn vervangen door een kleinere poorten en de voorgevels gedicht met betonstenen. Binnenin zijn nog de geschilderde Duitse en Italiaanse opschriften aanwezig met "Rauchen verboten" en "Vietato fumare" voor de mecaniciens en de piloten. Een rode pijl naar de letter F verwees naar de brandblusser.


Bron     : BOGAERT C. & LANCLUS K. 2002: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie Oost-Vlaanderen, Gemeenten: Assenede, Eeklo, Kaprijke, Maldegem en Sint-Laureins, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 21N, onuitgegeven werkdocumenten.
Auteurs :  Bogaert, Chris, Lanclus, Kathleen
Datum  : 2003


Relaties

Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2020: Fliegerhorst Maldeghem [online] https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/85536 (Geraadpleegd op 27-09-2020)