Beschrijving

Hoeve met losstaande bestanddelen uit het vierde kwart van de 19de- en het eerste kwart van de 20ste eeuw, eertijds afhankelijk van kasteel Tallaarthof. Bereikbaar via geasfalteerd baantje, omringd door akker- en weiland, boomgaard aan noordzijde, en gelegen ten zuiden van domein Tallaarthof.

Woonstalhuis (nok loodrecht op straat) mogelijk van circa 1882, verbouwd circa 1913; langsschuur (nok loodrecht op straat) aan zuidzijde met jaartal 1892 (muurankers; slechts opgenomen in kadaster in 1913) met aanpalend wagenhuis; varkenshok en bakhuis (nok loodrecht op straat) van circa 1913 aan westzijde woonhuis.

Verankerde rechthoekig bakstenen gebouwen van één bouwlaag onder pannen zadeldaken. Schuur tijdens winterstormen van januari-februari 1990 deels ingevallen en aan oostzijde voorzien van schilddak.

Woonstalhuis met noordelijke voorgevel van vijf traveeën (oorspronkelijk vier traveeën) met aan zuidgevel aangebouwde berging. Baksteenfries ; getoogde muuropeningen.

Fraaie rechthoekige langsschuur van vijf traveeën, vóór 1990 met opengewerkte noordoostelijke hoek.

Travee-indeling door middel van lisenen, baksteenfries onder daklijst. Rechthoekige en korfbogige muuropeningen. Overige gebouwen met rechthoekige muuropeningen.

• Kadaster Antwerpen, Mutatieregisters Koningshooikt, schetsen 1882 (nummer 15), 1913 (nummer 56).

Auteurs: Wylleman, Linda