Langgestrekte hoeve

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Langgestrekte hoeve

Beschrijving

Langgestrekte, licht L-vormige hoeve van circa 1920, bakhuis (nok evenwijdig aan straat) aan westzijde en paardenstal (nok loodrecht op straat) aan oostzijde. Hoeve opgericht circa 1842, vernieuwd circa 1870, aanbouw schuur circa 1913. Tijdens de Eerste Wereldoorlog zwaar beschadigd en mogelijk circa 1920 herbouwd.

Verankerde bakstenen rechthoekige gebouwen van één bouwlaag onder zadeldaken (cementpannen). Schuurgedeelte opgevat als langsschuur met uitsprong aan westgevel. Steekboogvormige muuropeningen.

• Kadaster Antwerpen, Mutatieregisters Koningshooikt, schetsen 1842 (nummer 6), 1870 (nummer 14), 1913 (nummer 66).

Auteurs :  Wylleman, Linda