Burgerhuis met bijgebouw

Beschrijving

Vrijstaand burgerhuis van circa 1922 met bijgebouw (nok loodrecht op straat) uit het vierde kwart van de 19de eeuw, verbouwd circa 1922.

Dubbelhuis van drie traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (mechanische pannen). Bakstenen gebouw, gecementeerde hoekblokken, deurrisaliet geaccentueerd door gecementeerde banden en klein balkon. Steekboogvensters en rechthoekige deur. Bakstenen bijgebouw van één bouwlaag onder zadeldak (Vlaamse pannen), rechthoekige muuropeningen met houten latei. Straatgevel uit het eerste kwart van de 20ste eeuw met trapgevel en geglazuurde baksteendecoratie.

• Kadaster Antwerpen, Mutatieregisters Koningshooikt, schetsen 1877 (nummer 34), 1922 (nummer 1).

Auteurs :  Wylleman, Linda