Feestzaal en Café Ankerpaleis

Beschrijving

Feestzaal en café "Ankerpaleis" (zie onder meer paneel bij feestzaal). Café en woning van drie traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (kunstleien), van 1916 (zie gevelstenen). Aanpalende rechthoekige feestzaal van circa 1920, één bouwlaag onder zadeldak (nok loodrecht op straat, kunstleien).

Baksteenbouw, lisenen en boogfries; decoratief gebruikte zwarte en witte baksteen voor banden en omlijstingen. Feestzaal met rechthoekig paneel en vermelding "Feestzaal Het Ankerpaleis". Getoogde muuropeningen. Café met verbouwde pui en feestzaal met vernieuwde muuropeningen.

• Kadaster Antwerpen, Mutatieschetsen Koningshooikt, schetsen 1917 (nummer 2), 1920 (nummer 21).

Auteurs :  Wylleman, Linda