Burgerhuis met bedrijfsgebouwen

Beschrijving

Woonhuis (nok evenwijdig aan straat) met bedrijfsgebouwen van circa 1911. Woonhuis van vier traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (kunstleien). Baksteenbouw, parement van natuursteen en witgeglazuurde baksteen. Banden bij tweede bouwlaag, deurrisaliet, fraaie houten kroonlijst. Rechthoekige muuropeningen.

Aanleunend verankerd bakstenen bedrijfsgebouw (nok evenwijdig aan straat) van vijf traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (kunstleien). Travee-ritmerende lisenen, getande baksteenfries. Steekboogvensters, rechthoekige deur met ijzeren latei. Achterliggende rechthoekige en aaneengesloten bakstenen bedrijfsgebouwen van één bouwlaag onder zadeldaken.

• Kadaster Antwerpen, Mutatieregisters Koningshooikt, schetsen 1911 (nummer 6).

Auteurs: Wylleman, Linda