Hoeve Bacchushoeve

Beschrijving

Achterin gelegen hoeve van circa 1920 met losstaande bestanddelen, bereikbaar via smal geasfalteerd baantje langsheen tweetal hoeven waarrond maïsvelden, tuinbouw en boomgaarden.

Rechthoekig woonstalhuis (nok evenwijdig aan straat) met noordwestelijke voorgevel en naastliggende rechthoekige langsschuur (nok evenwijdig aan straat) aan zuidwestzijde. Bakstenen gebouwen onder zadeldaken (mechanische pannen); banden en boogomlijstingen van zwart gekleurde baksteen. Woonstalhuis met steekbogige muuropeningen; schuur met rechthoekige poorten, deels beplankte noordoostelijke zijgevel.

Auteurs: Wylleman, Linda