Dorpswoningen

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Dorpswoningen

Beschrijving

Bakstenen woningen van één bouwlaag onder zadeldaken, uit de tweede helft van de 19de eeuw en het eerste kwart van de 20ste eeuw.

Nummers 91-97 van circa 1866; dubbelhuistype, rechthoekige muuropeningen met afgeronde bovenhoeken en arduinen onderdorpels.

Nummers 103-113 van circa 1911; volgens spiegelbeeldschema, steekboogvormige muuropeningen.

Nummer 117 van circa 1864; gecementeerd, rechthoekige muuropeningen.

Nummers 175-177 van circa 1909; met kenmerkende banden en boogomlijstingen van gekleurde baksteen, steekboogvormige muuropeningen.

• Kadaster Antwerpen, Mutatieregisters Koningshooikt, schetsen 1866 (nummer 8), 1911 (nummer 11), 1864 (nummer 7), 1909 (nummer 7).

Auteurs :  Wylleman, Linda