• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuis

Beschrijving

Modernistisch getint burgerhuis in de rij volgens bouwplan van 1932 naar ontwerp van architect Alb. De Smet (Temse). Woning met werkhuis gebouwd voor decoratieschilder Chrispijn Van Droogenbroeck, verwant en opvolger van Karel Pilaet. Kwalitatieve burgerwoning met enkelhuisopstand, van twee bouwlagen en twee traveeën onder zadeldak (kunstleien). Strakke gevelopbouw bepaald door rechthoekige deur- en vensteropeningen en verspringende muurvlakken doorbroken door luifels, balkon en hoger oplopende puntgevel. Kepervormig venster boven gevelsteen met gestileerde ooievaar in smaller rechter deurrisaliet. Verzorgd metselwerk in bruine baksteen op een donkerrode plint met geaccentueerde lintvoegen.

• Gemeentearchief Hamme, Bouwplannen Spoorwegstraat.

Auteurs: Bogaert, Chris; Lanclus, Kathleen; Verbeeck, Mieke; Duchêne, Helena