Boerenwoning

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Boerenwoning

Beschrijving

Boerenhuis op een achterin gelegen erf haaks ingeplant achter nummer 102 en bereikbaar via een gekasseid zijweggetje naast nummer 104. Teruggaand op een hoeve met losse bestanddelen waarvan de voorste helft van het erf in 1843 werd afgesplitst (zie nummer 102-104).

Half vrijstaande woning van vijf traveeën breed onder zadeldak (nieuwe pannen) waarschijnlijk van omstreeks 1800. Verankerde baksteenbouw op gepikte plint. Muuropeningen met houten latei onder rollaag, vensters met luiken en evenals de gebogen keldervenstertjes voorzien van tralies en gevat in geschilderde omlijstingen. Voordeur tussen posten van kleine baksteentjes en erboven aangebracht rond ijzeren verzekeringsplaatje met opschrift: “ Securitas/ Antwerpia(?)”. Voorgevel afgelijnd door een geschilderde geprofileerde daklijst. Opkamervenster in de achtergevel.

Auteurs: Bogaert, Chris; Lanclus, Kathleen; Verbeeck, Mieke; Duchêne, Helena