• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuis

Beschrijving

Achterin gelegen en voorheen volledig vrijstaand breed burgerhuis van twee bouwlagen onder zadeldak (mechanische pannen). In oorsprong teuggaand op een woning ten vroegste opklimmend tot eind 18de eeuw of minstens tot tweede kwart 19de eeuw. Het huis werd recent nog vernieuwd en naar achter vergroot met uitzondering van de voorgevel met symmetrische opstand. De eclectisch getinte lijstgevel is bekleed met een geglazuurd parement typerend voor het eerste kwart van de 20ste eeuw. Overwegend witte tegels met verwerking van groene in horizontale banden en boven de vensters en voorts een tegelfries met geel bloemmotief. Voordeur gevat in een oudere, spiegelboogvormige hardstenen omlijsting met een 18de-eeuwse vormgeving; mogelijk gerecupereerde deuromlijsting met tussendorpel, sponning, licht gebogen kroonlijst en op de sluitsteen in reliëf voorgestelde mortier en vijzel. Vernieuwd houtwerk.

Auteurs: Bogaert, Chris; Lanclus, Kathleen; Verbeeck, Mieke; Duchêne, Helena