Slagerij Hier is 't Klein Verken

Beschrijving

Voormalige slagerij "Hier Is 't In 't Klein Verken", heden gerestaureerde burgerwoning. Rijhuis in neo-Vlaamserenaissance-stijl, volgens jaartalsteen in centraal dakvenster en kadasterarchief gebouwd in 1880 voor fabrikant I. Van Damme. Bakstenen gevel met gebruik van kalkzandsteen voor kruiskozijnen, speklagen en ornamenten. Enkelhuis van drie traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (pannen). Overkragende verdieping op drie rondbogen rustend op consoles met schijfvormig ornament. Begane grond gemarkeerd door natuurstenen penanten op sokkel en met lijstkapiteel, versierd met wortelmotief in renaissancestijl. Op bovenverdieping zijn de verdiepte boogvelden boven de drie kruiskozijnen versierd met cartouches met opschrift "Hier is 't In 't Klein Verken".

Auteurs: Bogaert, Chris; Lanclus, Kathleen; Verbeeck, Mieke; Duchêne, Helena