Eenheidsbebouwing

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Eenheidsbebouwing

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Gekoppelde burgerhuizen

Beschrijving

Gekoppelde rijhuizen van vijf en twee traveeën met twee bouwlagen onder zadeldaken met pannen, volgens kadasterarchief gebouwd in opdracht van onderwijzer J. Tersago in 1901 en 1900. Doorlopende bakstenen lijstgevel op arduinen plint met licht uitspringende middenpartij van twee traveeën hoger opgetrokken in trapgevel met bolbekroning. Getoogde muuropeningen. Muurbanden en diamantkoppen ter hoogte der dorpels in natuursteenimitatie. T-ramen met vernieuwd schrijnwerk op arduinen dorpels, op de begane grond afgesloten door rolluiken. Nummer 25 met doorgang naar achterliggende tuin. Aflijnend hoofdgestel met kroonlijst op modillons.

Nummer 25. Interieur bewaart in de benedenkamers de originele aankleding met marmeren schouwen, paneeldeuren beschilderd in sepia met landschapjes in medaillons, gesigneerd K. Pilaet, in het salon stucplafond met rozet in neo-empirestijl, hal met kleurrijk vloertegeltapijt.

Auteurs: Bogaert, Chris; Lanclus, Kathleen; Verbeeck, Mieke; Duchêne, Helena