• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuis

Beschrijving

Burgerhuis in eclectische stijl van twee traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak met pannen, volgens kadasterarchief daterend van rond 1900 en gebouwd in opdracht van A. De Brouwer - Saeys. Deze gegevens stemmen overeen met het opschrift "A. De Brouwer/ 1899 (?)" dat naar verluidt voorheen in een steen in de achtergevel stond.

Lijstgevel met bakstenen metselwerk met knipvoegen met gebruik van arduin voor plint, hoek- en negblokken, puilijst, muurbanden en diamantkoppen. Bredere venstertravee uitlopend in getrapt dakvenster in neogotische stijl. Rechthoekige muuropeningen met arduinen lateien gevat in respectievelijk getoogde en rondboogvormige nis. T-ramen met vernieuwd schrijnwerk op arduinen dorpels, op de begane grond afgesloten door rolluiken. Verdiepte deur voorafgegaan door trap met in het bovenlicht de initialen "DSH" in geëtst glas, mogelijks aangebracht door een latere eigenaar. Bogenfries als gevelaflijning. Links van het huis, aanbouwsel onder plat dak met beglaasde poort met behouden schrijnwerk volgens kadasterarchief toegevoegd in 1908.

Auteurs: Bogaert, Chris; Lanclus, Kathleen; Verbeeck, Mieke; Duchêne, Helena