• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuis

Beschrijving

Onderkelderd burgerhuis in eclectische stijl van drie traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (pannen), uit het begin van de 20ste eeuw. Opgetrokken uit baksteen met verwerking van natuursteen in de plint, lijsten, omlijstingen en balustrades. Metselwerk met knipvoegen. Lijstgevel met enkelhuisopstand. Hoofdgestel met natuurstenen lijst, houten kroonlijst met tandlijst en modillons. Licht uitspringende linker deurtravee. Rechthoekige vensters met vernieuwd houtwerk gevat in versierde arduinen omlijstingen met sluitsteen, op de begane grond met arduinen dorpels op consoles, de borstwering onder de bovenvensters zijn versierd met balusters. Lijst met cannelures ter hoogte der bovendorpels van de muuropeningen. Vleugeldeur met bovenlicht met behouden schrijnwerk, gevat in een eenvoudige gelijkaardige arduinen omlijsting, voorafgegaan door trap en geflankeerd door ingewerkte voetenschraper in de plint. Links, lager gebouwtje van één travee en één bouwlaag met benedenvenster en dakvenster met in- en uitgezwenkte gevel, gedateerd "1906" op de geveltop.

Auteurs: Bogaert, Chris; Lanclus, Kathleen; Verbeeck, Mieke; Duchêne, Helena