Sint-Annakapel met lindes

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Sint-Annakapel

Beschrijving

Kapel, op de Ferrariskaart (1771-1777) aangeduid als "Chapelle de Vier Linden". De kapel ligt op de hoge wegberm, en is nog steeds door vier linden omringd.

Rechthoekige bakstenen kapel, gerestaureerd, onder zadeldak. Mergelstenen banden en hoekbanden. Een gevelsteen draagt de datering A.1653, en een opschrift langsheen de dakrand vermeldt: Heilige Moeder Anna/ Bescherm Onze Kinderen. De voorgevel is voorts afgewerkt met een geprofileerde, mergelstenen lijst onder de geveltop, en is voorzien van een rondboogportaal met een mergelstenen boog met geprofileerde druiplijst.