Heilig Hartbeeld

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Heilig Hartbeeld

Beschrijving

Heilig Hartbeeld opgesteld voor de parochiekerk van Hamme – Zogge als gedenkteken voor de oorlogsslachtoffers van de Eerste en Tweede Wereldoorlog. Witgeschilderd beeld van het Heilig Hart van Jezus op een wolk in bolvorm met passiesymbolen. Aanvankelijk uit dankbaarheid door oud-strijders in 1949 opgericht monument, opgesteld links voor de kerk met sokkel op brede onderbouw vooraf gegaan door een uitwaaierende trap. Sinds 1994 rechts voor de kerk geplaatst, op een sobere vierkante sokkel in grijze baksteen voorzien van doorzichtige gedenkplaat met opschrift: "Ter nagedachtenis aan/ onze oorlogsslachtoffers/ 1914-1918/ 1940-1945/ 11 november 1994".

• DE DONCKER W., De stijfhoofden van Zogge, Hamme-Zogge, 1999, p. 59-60.

Auteurs: Bogaert, Chris; Lanclus, Kathleen; Verbeeck, Mieke; Duchêne, Helena