Eenheidsbebouwing van arbeiderswoningen

Beschrijving

Rij van vijf arbeidershuisjes in eenheidsbebouwing, volgens kadasterarchief samen gebouwd in 1926 door fabrikant P. Bogaert – D'Hauwe. Bakstenen enkelhuizen van één bouwlaag onder doorlopend pseudo-mansardedak (mechanische pannen of kunstleien) met dakvenster boven de bredere venstertraveeën. Het laatste huisje van de rij (nummer 123) bezit in plaats van een smalle deurtravee een lagere tweede venstertravee en een deur in de afgeschuinde hoek onder luifel op schoren. Gedateerd 1926 boven de deur en voorzien van een bepleisterde spiegel met gevelopschrift "Moretus". Nummer 121 met nieuw bakstenen parement.

Auteurs: Bogaert, Chris; Lanclus, Kathleen; Verbeeck, Mieke; Duchêne, Helena