erfgoedobject

Burgerhuis van 1926

bouwkundig element
ID
85740
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/85740
Dit erfgoedobject heeft geen erfgoedwaarde meer. De erfgoedwaarden waarom we het object opnamen in de inventaris, zijn niet meer aanwezig, bijvoorbeeld door verbouwing of sloop.

Juridische gevolgen

  • is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuis van 1926
    Deze vaststelling is geldig sinds

Beschrijving

Rijwoning van 1926 met twee traveeën, drie bouwlagen op gecementeerde plint en pannen topstuk met schelpmotief. Volgens de bouwaanvraag was er een rondbogige winkelpui voorzien en een aanleunende garage met eveneens golvende aflijning. Rode baksteen van de begane grond doorgetrokken in de lisenen van het getoogde spaarveld van de bovenverdieping en de gevelaflijning. Grijze simili-steen voor muurbanden en lateien van de rechthoekige muuropeningen. Bewaarde bovenramen.

  • Stadsarchief Roeselare 83/1926.

Bron: DE GUNSCH A., METDEPENNINGHEN C., TANSENS A. & VANNESTE P. 1999: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Provincie West-Vlaanderen, Arrondissement Roeselare, Kanton Roeselare, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 17n1, Brussel - Turnhout.
Auteurs: De Gunsch, Ann; Metdepenninghen, Catheline; Tansens, Annick; Vanneste, Pol
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)


Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2023: Burgerhuis van 1926 [online], https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/85740 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.