erfgoedobject

Burgerhuis van 1937

bouwkundig element
ID: 85741   URI: https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/85741

Juridische gevolgen

Beschrijving

Originele hoekwoning van 1937 met twee bouwlagen onder afgesnuite bedaking. Lijstgevel van bruine baksteen op arduinen plint met simili-steen voor onder meer dorpels. Benadrukte afgeschuinde hoektravee met zware rechthoekige erker op gestilleerde getrapte console. Trappartij aangegeven door drie trapsgewijze geplaatste venstertjes van het linker risaliet. Verder verticale accenten door invoegen van strekse lagen. Rechthoekige vensters met oorspronkelijke schuiframen op de begane grond en drielichten op de bovenverdieping. Verdiepte rechthoekige deur met smal paneel van gekleurd glas in lood met driehoeksmotief; ook geometrische motieven in het venstertje onder de erker en in deze van het trappenhuis.

  • Stadsarchief Roeselare, 263/1937.

Bron     : De Gunsch A., Metdepenninghen C., Tansens A. & Vanneste P. 1999: Inventaris van het cultuurbezit in BelgiĆ«, Architectuur, Provincie West-Vlaanderen, Arrondissement Roeselare, Kanton Roeselare, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 17N1, Brussel - Turnhout.
Auteurs :  De Gunsch, Ann, Metdepenninghen, Catheline, Tansens, Annick, Vanneste, Pol
Datum  : 1999


Relaties

Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2020: Burgerhuis van 1937 [online] https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/85741 (Geraadpleegd op 31-03-2020)