Villa Groenhof

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Villa Groenhof

Beschrijving

Alleenstaande villa zogenaamd "Groenhof", naar verluidt naar ontwerp van architect Callewaert (Izegem) van 1947, en nog in de lijn van de vooroorlogse architectuur. Dubbelhuis van drie traveeën en twee bouwlagen onder pannen schilddak (nok parallel aan de straat), later toegevoegd veelhoekig torentje. Parement van gele sierbaksteen; gebruik van bruine sierbaksteen voor de plint en de omlijsting van de rondboogdeur, van zwart geglazuurde tegels voor de omlijsting van de rechhoekige vensters. Rechter travee: gebogen erker aansluitend bij uitkragende puntgevel met uitgewerkte dakspant. Onder meer glas in lood. Aangelegde tuin met gloriette en sierbrug van houtimitatie; neogotisch recuperatiemateriaal voor kapel.

Auteurs: De Gunsch, Ann; Metdepenninghen, Catheline; Tansens, Annick; Vanneste, Pol