Teksten van Tweegezinsvilla in spiegelbeeldschema

Tweegezinsvilla ()

Gekoppelde villa, nummer 3 zogenaamd "Mikado". Witbeschilderde tweegezinswoning met ondergrondse garages, in spiegelbeeldschema gebouwd vermoedelijk in de late jaren 1920-begin jaren 1930. Twee geknikte puntgevels; hoge pannen daken verbonden door een klein zadeldak (parallel met de straat). Dakvensters met imitatievakwerk. Doorlopende pannen luifel, waaronder terras aan voorgevelzijde, en overhoekse erkers. Verzorgd houtwerk met kleine roedeverdelingen en luiken. Omgevende tuin met lage bakstenen muurtje en pijlers onder ezelsrug waartussen houten ligger.

• Archief Onroerend Erfgoed - Afdeling West-Vlaanderen, Archiefnummer W/00266.

Auteurs:  Vanwalleghem, Aagje

Tweegezinsvilla ()

Witbeschilderde tweegezinswoning in spiegelbeeldschema. Twee geknikte puntgevels; haakse pannen daken verbonden door een klein zadeldak (nok parallel aan de straat); doorlopende pannen luifel, waaronder terras aan voorgevelzijde; overhoekse erkers. Verzorgd houtwerk.

Auteurs:  Huys, Martine